Nysgerrigheden er min drivkraft 

Nysgerrighed og initiativ. De to ord beskriver Frederik Peter Volkers tilgang til sine projekter. Et projekt, der har været altoverskyggende det sidste år, er SalReg. Et lønreguleringssystem med et stærkt data fundament, der både skal frigive tid, muliggøre nye interne processer og fastholde medarbejdere.
Mar 9, 2023 11:32:31 AM twoday Denmark

 

Frederik Peter Volkers blev en del af twoday (tidligere Visma Consulting) tilbage i september 2021. Her fik han meget hurtigt mulighed for at være med til at udvikle et lønreguleringssystem fra bunden. En rejse, der er ved at være ved vejs ende, og som har lært ham, at nysgerrighed skaber initiativ og en drivkraft for at løse små og komplekse udfordringer.

Lønreguleringssystemet SalReg udspringer fra et behov om at få samlet data. En af fordelene ved at være en IT-virksomhed, er at der sjældent er langt mellem idé og handling, når det kommer til udvikling af produkter. Her er SalReg et godt eksempel på et internt behov, der er blevet løst.

Hvad kan SalReg?


SalReg skaber overblik over lønreguleringsprocessen og kan centralisere processer, der før hen har været præget af lange manuelle arbejdsgange. Udover en mere smidig lønreguleringsprocess, skaber SalReg transparens på tværs af organisationen. Alle medarbejdere får adgang til SalReg og kan se deres egen lønudviklingsprocess samt en sammenligning af, hvad en tilsvarende medarbejder får, der har samme titel, alder, køn og anciennitet. Alt dette er parametre, der skal skabe transparens omkring løn. 

“I min optik, har vi tre grundsten, der fastholder medarbejderne: Meningsfuldt arbejde, trivsel og løn. Jeg håber, at SalReg kan bidrage med en transparens og være med til, at medarbejdere ikke forlader os på grund af løn”, siger Frederik Peter Volkers.

Fokus på transparens

SalReg rejsen begyndte tilbage i februar 2022. Frederik var graduate på daværende tidspunkt og fik muligheden for at starte projektet op fra bunden: 

“Den første version var en prototype, der ikke kunne bruges af andre end finansafdelingen. Da der var en stor efterspørgelse på en mere skalerbar version, begyndte jeg at undersøge mulighederne for at få prototypen søsat,” fortæller Frederik. 

Salreg.Store ambitioner

 

Og der er sket meget i processen med udviklingen af SalReg. Hvad der begyndte som et mindre afdelingsprodukt, er nu blevet et internt system, der skaber transparens i lønreguleringsprocessen og være med til at fastholde medarbejdere. Frederik har ikke siddet med udviklingen af SalReg alene. Sammen med fem andre kolleger har Frederik udviklet et system, der både skaber transparens og smidigere interne processer. For Frederik har det været udviklingspotentialet i SalReg der har drevet ham og det samarbejde, han har haft med team:

“Jeg fik ansvaret som product owner, scrummaster og techlead og var heldig at få lov til at onboarde en håndfuld dygtige kolleger. Vi brugte Scrum, som gjorde processen mere motiverende og sjov for alle. Det gav en fed innovativ process, hvor man fik lov til at lære og forbedre processen. Og alles holdninger var vigtige for at få det hele til at spille sammen.”

 

Teamet bestod udover Frederik af fem andre graduates, der begyndte deres karriere i twoday med at få “hands-on” erfaring med C# udvikling. De var alle full-stack udviklere, men havde hver især områder med større ansvar og fokus. 

“Kasper Andersen påtog sig rollen som test manager, fordi han synes, det var rigtig spændende. Det betød, at han skulle sikre, at vi levede op til vores test principper, så vi ikke sad og lavede forskellige test opbygninger”, udbyder Frederik.

Det gode samarbejde 

Udover Kasper Andersen som test manager, talte SalReg teamet også: Johan Hardon som CSS manager, med fokus på front-end udvikling. Vibeke Frederiksen som Full-stack udvikler, som fokuserede på back-end. Josephine Weirsøe som UX’er og Martin Goldschmidt som back-end udvikler med fokus data modellering. Alt i alt et team, der havde forskellige kompetencesæt, der hver især bidrog til udviklingen af SalReg. De kom alle direkte fra studiet og havde ikke før kodet i C#, men det ændrede ikke på ansvarsområder og udviklingsmulighederne ifølge Frederik: 

“Vi har haft en rigtig fed udviklingsprocess med gode udviklingsprincipper og build af pipeline og DevOps processer. Det har været vigtigt for mig at have dialoger om sparring, så vi sammen vidste, hvad der fungerede, og hvad der ikke gjorde”

For Vibeke Frederiksen har det været muligheden for at bidrage og muligheden for at gøre sig nogle gode erfaringer, der har drevet hende:

“Det har været et rigtig fedt miljø at arbejde i, og det har været super inspirerende at arbejde sammen med Frederik. Det, der har drevet mig, har været tilgangen til projektet. Der har være plads til, at man kunne gøre sig nogle erfaringer, og det har været meget givende som graduate at være en del af”, fortæller Vibeke. 

SalReg.Transparens

 

Store ambitioner

Det har været nyserrigheden, der har været drivkraften og skabt initiativer og nye features i SalReg. Mulighederne er mange, når man selv kan kontrollere tiden, og derfor er ambitionerne for SalReg heller ikke små. Det handler om at vurdere og justere efter den tid, der er blevet allokeret. Ifølge Frederik har det været vigtigt at tænke vores økosystem i twoday ind i den kommende udvikling af SalReg: 

“Vi begynder med at release i Danmark for at se, om det fungerer, som det skal, og så er ambitionen, at vi forhåbentligt kan udvide SalReg til en eller flere af de andre lande til næste vinter”, fortæller Frederik. 

Der er store tanker og ambitioner bag SalReg, og som IT-virksomhed er det inspirerende at kunne udvikle et produkt, der har potentiale til blive brugt i andre twoday virksomheder og på sigt have et produkt, der kan revolutionere den måde, vi arbejder med lønregulering på. 

“Senere hen bliver det også muligt at kunne trække data fra fagforeninger ind, så medarbejderen kan sammenligne sig selv med markedsudviklingen. Derudover vil en kommende feature være at implementere performance metrics, så det både er løn og performance som parametre, der bliver kigget på”, uddyber Frederik. 

Derudover er den bagvedliggende idé, at dem man arbejder tæt sammen med skal have langt større indflydelse på deres lønudvikling, da det bl.a. Er dem der har indblik, i den værdi man som medarbejdere levere. 

Et symbol på mulighederne

Frederik understreger, at det har været inspirerende at blive en del af en organisation, der er komfortabel med at ligge et stort ansvar på skuldrene af en graduate. Selvom om udviklingen af SalReg har været en proces med mange udfordringer, store som små, har det også været en gave at få lov til at få det ansvar så hurtigt efter endt studie:

“Jeg har lært rigtig meget af at være i en position, hvor man kan tage hurtige og virkningsfulde beslutninger. Det har været rigtig spændende at være en del af et team og kunne arbejde mod et fælles mål og tage nogle vigtige beslutninger i fællesskab”, fortæller Frederik. 

For Frederik er SalReg blevet et symbol på de muligheder, der florerer i twoday, og det har været vigtigt for ham at være nysgerrig på mulighederne, når de byder sig.

________________________________________________________________________________

Hvis du også brænder for IT og for at se dine ideer blive til virkelighed, så læs mere om dine muligheder i twoday →  

Relaterede artikler