Skip to content

Når I moderniserer en applikation: Så gør det ordentligt

Er jeres applikation bygget på forældet kode, der skaber uro i forhold til sikkerhed, data og brugeroplevelse? Eller halter den bagefter i forhold til at understøtte nødvendige arbejdsgange? Så står I højst sandsynlig i en situation, hvor I bør modernisere jeres applikation.
Nov 15, 2023 12:31:17 PM Frank Vincens Sørensen
Frank Vincens Sørensen - enterprise arkitekt i twoday

 

Rådgivning og overblik er de første vigtige skridt

Alle organisationer kan på et tidspunkt blive ramt af behovet for at skulle modernisere en eller flere af deres applikationer. I processen er de første skridt i processen afgørende.  

Som Enterprise Arkitekt er det ikke uvant for mig både at sætte mig ind i organisationers moderniseringsbehov og rådgive dem i at træffe de rigtige beslutninger ud fra et større forretningsperspektiv. En rådgivning, som mange organisationer har brug for til at træffe de rigtige beslutninger om en applikations fremtid. 

Rådgivning kan være afgørende for at sikre, at jeres moderniseringsproces er vellykket. Her er nogle eksempler på, hvordan rådgivning kan hjælpe: 

  • Analyse af applikationsporteføljen: Først og fremmest er det vigtigt at få en grundig analyse af jeres samlede applikationsportefølje. Det er nødvendigt for at afgøre, hvilke applikationer der skal prioriteres for modernisering, og hvordan de passer ind i jeres langsigtede forretningsstrategi. 
  • Cloud-migration: Hvis I overvejer at flytte til public cloud, kan en rådgiver hjælpe med at afgøre, hvilke applikationer der er klar til cloud-migration, og hvordan det bedst kan gøres for at maksimere fordelene og minimere risici. 
  • Modernisering af specifikke applikationer: Nogle gange kan det være nødvendigt at modernisere en specifik forældet applikation. Rådgivning kan hjælpe med at udvikle en klar trin-for-trin strategi for at opdatere og optimere denne applikation. 

Når vi taler om applikationsmodernisering i markedet, dækker det over mange mulige tilgange. En anerkendt model at tale ud fra er de 5 R’er – Rehost, Replatform, Rearchitect, Rebuild, Replace.  

Du kan læse meget mere om, hvordan vi arbejder med det framework i vores artikel her. 

Se jeres modernisering som en langsigtet investering  

Uanset om der vil være brug for at starte helt forfra eller bygge videre på det eksisterende, så vil det være vigtigt at have det lange lys på. 

Jeg oplever, at flere og flere organisationer ønsker at rykke mod public cloud. De, som stadig har deres forbehold, skyldes oftest en frygt for at binde sig til en leverandør, der blandt andet bliver ansvarlig for ens data.  

Jeg er personlig ikke i tvivl om, at det er fremtidens (og nutidens) bedste valg for nye applikationer, og at on-premise drift fremover vil være begrænset til få applikationer, hvor der gælder særlige krav. 

Fordelene ved Public Cloud: 

Det er vigtigt at fremhæve fordelene ved at bevæge sig mod public cloud: 

  • Hurtigere "time to market": Public cloud tilbyder adgang til de bedste udviklingsværktøjer og miljøer, og services skal ikke først bestilles. før I kan starte lanceringen af nye funktioner. 
  • Mindre ressourcetræk: Ved at outsource drift og vedligeholdelse til cloud-udbydere kan I frigøre interne ressourcer til mere strategiske opgaver. 
  • Adgang til innovation og sikkerhed: Public cloud giver jer adgang til de nyeste teknologier og innovative services, der kan hjælpe jer med at forblive konkurrencedygtige. 
  • Integration og automatisering: Cloud-miljøet tilbyder en platform for nem integration og automatisering mellem jeres applikationer, hvilket kan forbedre effektiviteten og driftsstabiliteten. 

Vi i twoday anbefaler Azure som public cloud-løsning på grund af deres omfattende serviceudvalg, kompetencestøtte og kvaliteten af værktøjerne som Azure DevOps. Vi ønsker jer en succesfuld start på jeres moderniseringsrejse.  

Læs mere om applikationsmodernisering

Relaterede artikler