Skip to content

Stabilisering og ensretning af data fra +100 API'er hos InCommodities

InCommodities

twoday fik til opgave at hente, stabilisere og ensrette store mængder data fra flere hundrede API'er og hjemmesider. I første omgang på baggrund af et akut behov, men det har sidenhen udviklet sig til et tæt samarbejde over flere år.

To IT-konsulenter kigger på nogle computerskærme

Baggrund

I 2017 blev InCommodities, en tech-virksomhed der specialiserer sig i handel med el og gas på det europæiske og nordamerikanske marked, stiftet med en ambition om at gøre tingene anderledes i branchen. Man ville blandt andet være mere agil, baseret på mennesker og tillid. 


Siden da er det kun gået én vej - op! Det har resulteret i en vækst på mere end 3000% og en placering blandt de absolut størst omsættende virksomheder i Danmark. Men som et energihandelsselskab er man ekstremt afhængig af data og hastigheden af, hvornår data er tilgængelig. Der skulle bruges flere hestekræfter i forhold til at ensrette de mange hundrede datakilder, som algoritmer, analytikere og tradere baserer handler på.

twoday

Opgaven

Den tech-baserede tilgang, der kombinerer dyb data og teknologi til at lave forecasts, som InCommodities baserer deres handler på, var et perfekt grundlag for et samarbejde med twoday.

twoday fik til opgave at hente, stabilisere og ensrette store mængder data fra flere hundrede API'er og hjemmesider. I første omgang på baggrund af et akut behov, men det har sidenhen udviklet sig til et tæt samarbejde over flere år.

Hos InCommodities stiller man høje krav til både faglighed og personlighed hos de ansatte og udefrakommende konsulenter. Derfor var det også en essentiel del af projektet at præsentere de rigtige konsulenter til jobbet.

 

"Lars har været ekstremt dygtig til at præsentere os for de helt rigtige konsulenter til opgaverne, både reaktivt og proaktivt. Vores værdier og kultur er essentielle for os, hvilket stiller store krav til præsentationen af konsulenter til opgaverne, både på et fagligt- og et personligt plan."
 
Jackob Hestbæk
Head of Software Development hos InCommodities

Sådan løste twoday opgaven

twodays konsulenter udviklede data-scrapere i JavaScript for at få en høj udviklingshastighed. Disse scrapere understøttes af en række schedulerings- og monitoreringsværktøjer, foruden et hjemmebygget - men dog meget modent - SDK, som gør det let at udføre de mest gængse opgaver. 

Nogle få API'er henter store mængder data hver dag, og disse er udviklet i F#. Dels fordi det er det primære programmeringssprog brugt i InCommodities' IT afdeling, men også fordi det giver en robusthed og eksekveringshastighed, som JavaScript ikke har.

 

Erfaren IT-konsulent der går på et kontor

Værdien af vores samarbejde

twoday udgør i dag 50% af InCommodities data scrape-team, som internt går under navnet ”gold diggers” og er en vigtig brik i at danne det samlede markedsbillede.

En ellers triviel softwareudvikleropgave er løftet til et niveau, hvor den nu betragtes som en essentiel brik i et større setup, og den er blevet løftet ind i det “operational exellence”-setup, der er nødvendigt for at få succes i energy trading-spacet. 

Specielt det store og diverse udvalg af sociale, udadvendte og ekstremt kompetente softwareudviklere, der også kan agere kritiske konsulenter, har været en afgørende faktor hos InCommodities i valget af twoday som samarbejdspartner på projektet.

Vil du høre mere om, hvordan vi har hjulpet andre samarbejdspartnere?

Kompetent softwareudvikler

Mikael Svensson

Senior Client Relations Partner, København
mikael.svensson@twoday.com
+45 28 56 92 52

Dygtig softwarekonsulent

Lars Dalgaard Nielsen

Senior Client Relations Partner, Aarhus & Aalborg
lars.d.nielsen@twoday.com
+45 25 23 41 69

twoday

Du kan også udfylde formen her, så kontakter en af vores Client Relations Partnere dig