Skip to content

VTrack sikrer bæredygtigt fiskeri i fremtiden over hele kloden 

NOAA

twodays løsning VTrack er et fartøjsovervågningssystem, som understøtter bæredygtigt fiskeri. Det amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) er en af vores kunder, der bruger vores løsning vTrack til at hjælpe dem i deres arbejde med at sikre bæredygtigt fiskeri i USA. Dermed at sikre, at fiskekvoter overholdes, og at fiskeri forbliver en eksisterende industri i USA.

noaa-topbanner-1

Stor opgave

Fiskeriindustrien er af stor betydning for den amerikanske økonomi, hvilket betyder, at myndighederne er interesserede i at overvåge og beskytte fiskeriet. Fisk er en naturressource, og en ineffektiv forvaltning kan føre til dens udtømning. Med hundredtusindvis af kvadratkilometer territorialt farvand og kyster er beskyttelse af fiskeriet en stor opgave. En opgave, som varetages af NOAA. Ved hjælp af twodays løsning vTrack kan NOAA sikre et sundt og bæredygtigt fiskeri i det amerikanske farvand, som er medvirkende til genoprettelse og beskyttelse af truede dyrearter langs de amerikanske kyster.

Løsningen

Selve løsningen er et fartøjsovervågningssystem, som har gjort det muligt for NOAA at overvåge alle fartøjer indenfor fiskeri ved at lokalisere fartøjers positioner i det amerikanske farvand og dermed forhindre ulovligt fiskeri. På nuværende tidspunkt kan man holde øje med knap 6.000 fartøjer, som er registreret via systemet ved hjælp af GPS og satellitteknologi. 

En gang i timen eller oftere sendes en GPS-position automatisk fra alle fartøjer til fartøjsovervågningssystemet vTrack. NOAA's ansatte kan herefter se alle fartøjers position både fra land og ombord på patruljefartøjer.

Systemet er udviklet som en applikation med brugeren i tankerne og er intuitivt, hurtigt og kan benyttes på land og til søs. Det, man som bruger skal forholde sig til, er:

What

streamlinehq-view-1-interface-essential-100
 
Hvilke fiskerifartøjer, man ønsker at få oplysninger om.

When 

streamlinehq-wifi-internet-networks-servers-100 
 
I hvilke områder og tidspunkter.

How

streamlinehq-presentation-projector-screen-bars-work-office-companies-100
 
Hvordan man ønsker at få informationerne vist - på et kort eller i form af anden data.

Foruden fartøjers positioner kan NOAA også få oplysningere om fartøjernes hastighed, deres historisk mv. 

“Vi har udviklet en løsning med mulighed for at imødekomme vidt forskellige krav. USA er et stort land, og fiskerimæssigt er det opbygget i fem regioner:  Øst, Sydøst, Hawaii, Alaska og Nordvest. De fem  regioner har forskellige fiskerilovgivninger. Vi har derfor skræddersyet løsningen, så de i systemet er separate, men de er samlet i et system. I stedet for at have fem databaser og fem forskellige applikationer, så har de kun én. På den måde er det nemmere for dem at vedligeholde.”  

Mikael Grønfeldt, Business Manager i twoday

Et langvarigt samarbejde

twoday har gennem en lang årrække været leverandør af IT-løsninger til NOAA. Et samarbejde, der har kørt siden 2009 og er udbygget siden dets begyndelse. Foruden at levere selve fiskeriovervågningssystemet vTrack, har twoday også stået for at udvikle integrationerne gennem tiden. 

Selvom man befinder sig i hver sin ende af jorden, kan man stadig have et tæt samarbejde. Det har twoday og NOAA, som holder månedlige møder. Årligt står twoday for undervisningen af NOAA’s medarbejdere i systemet. 

"Vi har haft et succesfuldt samarbejde med twoday siden dets begyndelse. twoday har ydet støtte og hjulpet på alle nødvendige måder. Fartøjsovervågningssystemet er det primære system, som vores medarbejdere benytter til forvaltning af fiskeriet. Alle relevante områder er konfigureret i systemet og tilpasset de enkelte divisioners særlige behov."

Kelly Spalding-Behner, J.D. VMS Program Manager & Investigative Support Program Manager, Office of Law enforcement, NOAA Fisheries 

Bæredygtigt fiskeri 

Fiskeriet er er med til brødføde verdens voksende befolkning, skabe jobs og booste økonomien. Men det skal skal ske på en bæredygtig måde, for sunde fiskebestande fører til sunde have. Hvis vi skal sikre fiskeriet som en fortsat eksisterende industri, skal fiskeriet overvåges. Det er et vigtigt arbejde, som twodays løsning undersøtter. 

I dag bruger fiskerimyndigheder i følgende lande eller organisationer løsningen: Danmark, European Fisheries Control Agency (EU kommissionen), Estland, Færøerne, Grønland, Holland,  Litauen, Myanmar, NAFO, Polen, Slovenien, Somalia, USA og Tyskland.

Om NOAA

NOAA arbejder for at berige livet gennem videnskab.
Har 9 fokusområder, herunder forvaltning af bæredygtigt fiskeri, havmiljø og kyststrækninger. 
Har mere end 12.000 ansatte, 5 regionale kontorer, 6 videnskabscentre og flere end 20 laboratorier rundt om i USA og amerikanske territorier. 

Lad os tage en snak i dag, der kan være afgørende for jer i morgen

Mikael Grønfeldt

Principal Manager
mikael.gronfeldt@twoday.com