Skip to content

Iværksætteren hører også til i en større IT-virksomhed 

 

Jesper Drustrup
Forretningsdirektør i twoday

Lysten til at skabe produkter og koncepter går helt tilbage til Jesper Drustrups tid på handelshøjskolen, hvor han drømte om et liv i reklamebranchen.  

90’erne bød dog på andre muligheder, hvor internettet pludselig blev bredt tilgængeligt og skabte muligheder - særligt for dem, der var optimistiske nok til at tro på det. Og optimistisk er uden tvivl definitionen på Jesper – også i dag, hvor han både er ansvarlig for produktområdet i en konsulentforretning og for sit eget stutteri på landejendommen ved Holbæk.

twoday

En af ”de modige”, der satsede på det mystiske internet 

Jespers tid på Handelshøjskolen blev også startskuddet for hans karriere som entreprenør, da han drev et reklamebureau med et hold øvrige studerende. Lysten til at drive sit eget fortsatte.  

I 1996, da internettet begyndte at blive mere tilgængeligt, var Jesper med til at etablere et af Danmarks første webbureauer, Araneum, der lavede webløsninger til store virksomheder som blandt andet Novo, ISS og Lundbæk.  

”Vi var en del af en lille niche af entreprenører, der kastede os ud i de forskellige muligheder, som nettet bød på. Det var en vild og unik tid – uden tvivl det sjoveste, som jeg har prøvet rent fagligt”. 

Det lille start-up endte med at blive til et selskab med mere end 100 ansatte, da de var størst, og de formåede at klare sig gennem IT-boblen for senere at blive solgt til en større IT-koncern. 

Tilbage til udgangspunktet 

”Opkøbet af vores webbureau var en stor omvæltning for mig, da jeg gik fra en start-up-ånd til en meget corporate kultur, hvor jeg blandt andet havde forskellige roller som salgs- og forretningsdirektør,” fortæller Jesper, der siden da har været en del af flere virksomheder i takt med opkøb og frasalg, som senest har betydet overgangen fra Visma til twoday.  

”Da vi i sin tid blev Visma, fik jeg muligheden for at komme tilbage til mit udgangspunkt og dét, der ligger så dybt i mit DNA: Behovet for at skabe noget. Jeg blev sat i spidsen for at opstarte et produktområde inde i vores konsulentforretning”, fortæller Jesper.  

Produktområdet er taget med over i twoday, hvilket passer Jesper godt. For selvom twoday primært er en konsulentforretning, sidder han et sted i forretningen, som han selv har været med til at skabe, og som har en grad af den entreprenør-ånd, Jesper gerne vil bidrage med.  

”Min erfaring er, at det tager tid at få succes med et nyudviklet produkt. Der kan godt gå omkring fem-seks år, før produktet vækster. At stå i spidsen for sådan en lang proces kræver en god portion optimisme”, forklarer Jesper. Selv peger han på, at han som person grundlæggende er optimistisk, hvilket hjælper ham til at være en stærk ambassadør for ideer og planer, der skal holdes i live, selv når jagten på kortsigtet profit forsøger at tage livet af dem.

”Min erfaring er, at det tager tid at få succes med et nyudviklet produkt. Der kan godt gå omkring fem-seks år, før produktet vækster. At stå i spidsen for sådan en lang proces kræver en god portion optimisme”  

1280-Jesper_Drustrup_twoday

Der skal være højt til loftet 

Jesper har aldrig været til én jobsamtale, men har i stedet oplevet skift gennem flere opkøb og frasalg af det selskab, han kom ind i. Skift, der har givet friske forandringer og som samtidig har formået at opfylde Jespers vigtigste karrieremål: Ønsket om at blive fagligt udfordret hver dag. 

”Jeg er så heldig at have den helt rigtige balance mellem at være strategisk, kreativ og praktisk i min rolle. Det passer mig glimrende, da jeg gerne vil være med til lægge strategier – men også til at udføre dem”.  

Udover at blive faglig udfordret, peger Jesper også på en vigtig kulturfaktor, som på magisk vis har hængt ved gennem de forskellige opkøb og frasalg: Frihed under ansvar.  

En faktor, som Jesper ikke bare ser som vigtig for sin arbejdsplads, men også for sit hjem lidt uden for Holbæk. For med en landejendom og 10 hektar, er der både højt til loftet og masser af plads at boltre sig på både for Jesper, hans kone, deres sammenbragte børn og deres stutteri med omtrent 20 heste. 

Højt til loftet er generelt et fænomen, som Jesper dyrker i sin fritid. For udover stutteriets mange håndværksmæssige projekter under åben himmel, tillader familiens shelter også nattesøvn med stjernekig. Når fritiden ikke bruges på at vedligeholde gården og markerne, bruger Jesper og hans kone stadig meget af tiden i det fri blandt andet med vandreture og løb. Jesper løber i en sådan grad, at et maratonløb ikke længere er udfordrende nok - næste mål er derfor et amerikansk 100-mileløb på 160 km. ”Vi skal vel alle have en form for midtlivskrise, og jeg syntes, en motorcykel var for kedelig” siger Jesper med et grin.  

 

God ledelse er at gøre andre til en succes 

Frihed under ansvar er også et element, som Jesper stræber efter at udøve i sin ledelse. ”Jeg oplever, det er en faktor, der er ekstrem motiverende, da den ansvarliggøre folk. Der skal være plads og rum til alle – også de mere skæve profiler, som jeg måske lidt selv er. Vi behøver ikke alle sammen at være skåret over det samme jakkesæt - bogstaveligt talt”, siger Jesper med et smil, mens han kigger ned på sit tøj, der består af en polo, jeans og sneakers.  

Jesper peger også på, at god ledelse handler om at få andre til at lykkes, og at en leders succes derfor kort sagt kan afspejles i, hvorvidt man formår at give sine medarbejdere rammerne til at opnå succes for dem selv og teamet.  

”Metoden til god ledelse er at holde sig til at fokusere på retning og mål – og ikke blande sig for meget i konkrete arbejdsgange. Det skal den enkelte selv have frihed til at udforme, ellers mister de motivationen”, forklarer Jesper.  

Jesper er glad for den grad af ledelse, han har mulighed for at udøve i sin rolle i dag. ”Jeg elsker min rolle som spillende træner og vil aldrig trives med at dirigere fra sidelinjen”.

 

At ende med det bedste fra begge verdner 

Da Jesper bliver spurgt ind til, om entreprenøren i ham savner at arbejde med noget, han selv har skabt fra bunden, ligesom dengang han drev eget reklame- og webbereau, svarer han meget afklaret: 

”Selvom det godt kan nive lidt i den gamle cirkushest at drive iværksætteri, er jeg meget glad for at være endt, hvor jeg er i dag - her får jeg det bedste fra begge verdner. Da jeg var ung, tænkte jeg ikke på sikkerhed – det var bare: Yes, lad os køre de 20.000 tryksager, så sætter jeg bare lejligheden på højkant. Med alderen bliver man jo nok en smule mere risikoavers og lærer at sætte pris på de fordele og muligheder, som et job i en større organisation giver.   

Jesper uddyber det med, at han er glad for at have et godt job, hvor han er en del af noget større og en masse inspirerende kolleger, alt imens han har fået muligheden for at drive en forretning i forretningen.  

Derudover var den faste arbejdsplads stedet, hvor Jesper mødte sin kone, som han både deler interessen for heste og friluftslivet med. Interesser, som deres gård giver stor mulighed for at udleve, alt imens, at det er et sted, hvor entreprenøren har den rette mængde rum til at bygge sin egen forretning og øvrige projekter. 

Tag dit næste
karriereskridt i dag 

Vil du være med til at udvikle IT-projekter, der gør en forskel for samfundets borgere og virksomheder?

I twoday bliver du en del af en arbejdsplads, der giver dig tid til dét, der tæller. Vi fokuserer på mennesker  - for det, der virkelig betyder noget, er dem, vi er sammen med.