Skip to content

Derfor har din IT-organisation brug for eksterne IT-konsulenter – endnu mere i usikre tider

 

Computerworld skrev i sommeren 2023, at IT-konsulenter står for mere end 50% af det danske IT-marked – og at den tendens vil stige i fremtiden. Og i dagens komplekse forretningsmiljø er behovet for eksterne IT-konsulenter mere udtalt end nogensinde.*
May 30, 2024 12:26:21 PM twoday Denmark

Mange virksomheder, både i det offentlige og private, står over for udfordringer, der kræver specialiseret ekspertise uden nødvendigvis at ville binde sig til fastansatte ressourcer – eller fordi omfanget af deres projekt simpelthen ikke er til det.  

Derudover, så synes diskursen i medierne at indikere, at verden aldrig har været mere usikker; vi opererer fortsat i kølvandet på en global pandemi, supply chain flaskehalse, stigende renter og et yderst betændt geopolitisk miljø med full-blown krige på det europæiske- og den nærtliggende del af det asiatiske kontinent.  

Umiddelbart ikke en opskrift, der fordrer en opbygning- og in-sourcing af en intern IT-organisation i 2024 til at varetage både vedligehold og udvikling af den fulde IT-infrastruktur inkl. nye IT-løsninger. 

Fleksibilitet, effektivitet og objektivitet

Her kommer de eksterne IT-konsulenter ind i billedet med muligheden for øjeblikkelig udvikling af løsninger, objektiv rådgivning og skalérbare kompetencer. For din virksomhed vil det betyde, at I undgår tidsspild og kan fokusere på at løse de konkrete udfordringer. 

Risikofri ressourcetilførsel og minimalt effektivitetstab  

En af de mest værdifulde fordele ved at arbejde med eksterne software konsulenter er den lavere risiko for virksomheder, der modtager konsulenthjælpen. 

Virksomheder behøver ikke bekymre sig om forsinkelser eller tab af viden, da konsulenthuset påtager sig ansvaret for at dække eventuelle huller i leverancen. Eksempelvis hvis den tilknyttede konsulent stopper, så erstattes konsulenten af en ny med tilsvarende kompetencer af konsulenthuset. Dette er særligt værdifuldt for virksomheder, da udskiftninger i et internt udviklerteam normalt medfører et naturligt effektivitetstab, kedelige omkostninger og en lang rekrutteringsproces, indtil der er fundet en ny medarbejder til teamet.

Læs mere om emnet i whitepaperet ”Få værdi ud af eksterne konsulenter” her og få en uddybende beregning på effektivitetstabet ved ikke at bruge eksterne konsulenter 

Digitale kompetencer og innovation

I en tid, hvor teknologisk innovation er afgørende, kan virksomheder ikke undervurdere vigtigheden af at have de rette tech-kompetencer og digitale løsninger. Tænk hvis du og din virksomhed kunne spare tusindvis af arbejdstimer blandt medarbejderne ved at implementere ny teknologi? Arbejdstimer som kunne bruges et mere tiltrængt sted i organisationen. 

Eksterne IT-konsulenter sikrer ikke kun, at din virksomhed har adgang til nye tech-kompetencer, men også at de anvendes på de rigtige tidspunkter. Det betyder, at du undgår at sakke bagud i udviklingen og i stedet altid have adgang til de nyeste tech-løsninger og ressourcer til at operationalisere dem.  

Eksempelvis skrev IT-branchen i 2023, at en analyse fra førnævnte viser, at “ved blot at udbrede ganske få modne og brugervenlige teknologier i hele sundhedsvæsnet kan der frigives op mod 3.000 sundhedsfaglige medarbejdere..”. 

twodays rolle  

Den indledende problemstilling er hele fundamentet for twodays eksistens.  

Vores helt unikke position i markedet er at finde de mest talentfulde udviklere og gøre dem til eksperter på hver deres område. Via vores best-in-class uddannelsesprogram, ”Mindster program”, giver vi dem de rette kompetencer inden for de nyeste og mest brugt teknologier. Det gør vores IT-konsulenter og Senior-profiler i stand til at tilføre specialiseret ekspertise, træde til med det samme med ekspertviden – oftest inden for få dage - og tilføje de nødvendige hestekræfter, du står og mangler, for at få dit digitaliseringsprojekt i mål til tiden. 

Vores udviklere gennemgår Danmarks skrappeste kodetest, der sikrer vores kunder de skarpeste og mest fleksible IT-konsulenter, der ikke kun tilfører teknisk know-how, men også en unik tilgang til at tackle din virksomheds udfordringer. 

*Læs artiklen fra Computerworld her.

Relaterede artikler