Skip to content

Er jeres IT-landskab gearet til forandringer?

Af Kenneth Yderskov Jørgensen, Senior Account Executive i twoday
Mar 28, 2023 3:20:48 PM twoday Denmark

Mange virksomheders IT-landskaber er bygget op omkring store skræddersyede systemer og en monolit arkitektur. Løsninger som engang passede perfekt til forretningens behov, men som i dag kan være en tung og tidskrævende affære at vedligeholde.

I en tid hvor mange virksomheder oplever konstant forandring og gerne vil udnytte nye forretningsmæssige muligheder, giver det panderynker, hvis IT-løsningerne ikke følger med. Vi har brug for løsninger, som er gearede til hurtig omstilling, kan imødekomme nye krav og ikke mindst sikrer en let adgang til data. Og det kan opnås mere simpelt, end det umiddelbart lyder.

Virksomheders succes kan afspejles i deres digitalisering


Til syvende og sidst er de fleste virksomheder sat i verden for at tjene penge, som kun er muligt ved at være relevante og innovative overfor kunderne. Man skal hurtigt kunne levere på udviklingsopgaver, sikre moderne og smidige løsninger og en robust performance – og det spiller ofte dårligt sammen med et hav af driftsopgaver.

Mange virksomheder hænger stadigt fast i manuelle processer og ineffektive arbejdsgange, såsom når ordrer og kunder skal oprettes, når produktdata skal holdes opdateret, og når data og rapportering skal deles. Det dræner virksomhedens evne til at operere effektivt, som i højere grad er muligt, hvis processerne fx blev automatiserede.

Jeg er derfor heller ikke i tvivl om, at de virksomheder, som er langt på digitaliseringsrejsen, har en stor konkurrencemæssig fordel.

Vores ambitioner skal være skyhøje

Det er ingen hemmelighed, at mange virksomheder er gået i gang med at rykke deres infrastruktur, applikationer, integration og data ud af deres on-premises miljøer og op i clouden. Dét sikrer den skalerbarhed og fleksibilitet, som der er behov for. 

Jeg møder dog virksomheder, der stadig er tilbageholdende, fordi der skal penge op af lommen her-og-nu for at få moderniseret IT-landskabet. Og ja, cloud-rejsen vil på kort sigt være en dyrere løsning end den eksisterende on-prem model.

Men som alle strateger ved, skal vi kunne se fremad og se tingene i et større perspektiv, og her tør jeg vædde min gamle hat på, at investeringen på bare få år vil give afkast. For tænk på, hvad det ikke koster i spildte arbejdstimer, faldende konkurrenceevne og tabt omsætning ikke at eksekvere på den strategi, som virksomheden skal leve af i fremtiden. 

Taler jeres systemer sammen?

Et godt sted at begynde med digitaliseringsrejsen kan være ved at kigge på jeres integrationer. Moderniseringsrejsen og skiftet fra on-prem til cloud betyder nemlig, at I skal have gentænkt jeres systemmæssige integrationer og bygget en sikker bro fra de gamle løsninger til det nye.

Få det bedste fundament for integration af jeres systemer

Her kan I med fordel kigge ind i Microsofts Azure Integration Services, som er Microsofts go-to platform i forhold til integrationer og API management i Azure. Det skal ses som en samlet værktøjskasse, hvor I har alle de komponenter klar, som I får brug for til at lave en moderne eventdrevet microservices arkitektur. 
Styrken ved platformen er, at I nemt kan binde jeres respektive systemer sammen (både on-prem, Cloud og SaaS) i et ”løst-koblet” setup – så forretningen hele tiden er opdateret med nyeste informationer og data. Når du skal skifte gamle løsninger ud med nye, klikker I bare de gamle af og de nye på. Så simpelt er det.

Download vores whitepaper om integrationsplatformen Azure


Anbefaling: Del rejsen op

Personligt tror jeg, at det bliver svært at indfri virksomhedens strategi, hvis de fortsat kører på flade dæk med et forældet IT-setup - og derfor er det vigtigt at få skudt digitaliseringsrejsen i gang. Det kan selvfølgelig virke som en stor mundfuld i både tid og penge, hvis man tror, at det hele skal klares på en gang - men rejsen kan sagtens deles op og tages gradvis.

Jeg anbefaler derfor altid virksomheder at:

  1. Prioritere indsatsen med udgangspunkt i virksomhedens strategi. Hvor er der brug for forbedringer og egenskaber, som det nuværende IT-setup ikke kan indfri, til at understøtte strategi og kunderejsen? 

  2. Analysere virksomhedens nuværende situation og identificer mål samt prioriteringer for transformationen. Er der fx behov for at modernisere applikationer, migrere ældre infrastruktur, forbedre sikkerheden, sikre adgang til data eller implementere bedre DevOps-praksis?

  3. Gå i gang med transformationen ud fra den prioriterede handlingsplan

God transformation. 

 

Skal vi vende emnet?

Synes du, blogindlægget var interessant? Og kunne du tænke dig at få sparring til, hvordan netop jeres virksomhed tager hul på digitaliseringsrejsen og skaber integrationer mellem jeres løsninger?

Du er velkommen til at kontakte mig direkte. Du kan også udfylde formularen herunder, så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

Kenneth-Yderskov-Joergensen

 

Kenneth Yderskov Jørgensen

Senior Account Executive
Kenneth.jorgensen@twoday.com
+45 31 40 66 28

Udfyld formularen, så kontakter jeg dig.

 

 

Relaterede artikler