Skip to content

Få IT-projekter til at leve i din virksomhed

May 30, 2024 12:29:14 PM twoday Denmark

Ifølge brancheorganisationen IT-Branchen udgør manglende overblik en af de betydelige udfordringer i forbindelse med digitalisering. I den forbindelse har vi sammenfattet en guide, der beskriver, hvordan I kan implementere et digitaliseringsprojekt effektivt i jeres virksomhed.

Et digitaliseringsprojekt kan være en kompleks opgave med adskillige interessenter, der skal involveres. Dette gælder især ved interne digitaliseringsprocesser, der vedrører arbejdsgange, hvor medarbejdernes brug af det nye system er afgørende for projektets succes.

Hvordan kan du sikre, at du ikke mister medarbejdernes forståelse og opbakning til projektet?

 

  1. Jo flere personer, der påvirkes af digitaliseringen, desto flere potentielle modstandere kan opstå. For at undgå denne modstand er det afgørende at gøre det klart for brugerne, hvorfor I har valgt at digitalisere. Det er derfor vigtigt fra begyndelsen at prioritere kommunikationen og få brugerne til at forstå formålet med og fordelene ved digitaliseringsprojektet.

  2. Når brugeren forstår formålet, er I på rette vej, men en ægte følelse af ejerskab for projektet opnås i endnu højere grad, når brugeren føler sig involveret fra begyndelsen. Ved at inddrage dem i processen fra start til slut vil brugeren opnå en naturlig tilknytning til projektet og, vigtigst af alt, vil projektet - udviklet for dem - tage form i samarbejde med dem.

  3. I begyndelsen af jeres projekt er det naturligvis vigtigt at investere tid i at introducere brugerne til, hvordan de anvender det nye system. Det er endda muligt, at I opretter et onboarding-program med forskellige sessions, alle med det samme formål - at gøre brugerne bekendte med en bestemt del af systemet.

  4. En fornuftig tilgang kan imidlertid også være at informere brugeren om, hvordan systemet teknisk er sammensat. Ved at forklare systemets funktionaliteter opnår brugerne også en dybere forståelse af, hvorfor korrekt brug af systemet er vigtig. Dette giver dem bedre forudsætninger for at erkende deres centrale rolle i systemets succes.

     

     

Relaterede artikler