Skip to content

Mangler vi udviklere i Danmark?

 

I mange medier kan man læse om manglen på kompetente IT-udviklere i danske virksomheder. Ifølge statistikker fra vores egen brancheorganisation; IT-branchen, oplever ca. hver tredje virksomhed, at de ikke kan besætte deres opslåede stillinger indenfor IT-området. Specielt IT-udviklere med en lang videregående uddannelse er i høj kurs.
May 30, 2024 12:42:56 PM twoday Denmark

Det generelle budskab er, at der er for få IT-profiler med en lang videregående uddannelse, og at der skal uddannes flere, for at lukke hullet og få flere dygtige IT-profiler ud i erhvervslivet. Men det løser jo ikke problemet på det potentielt manglende udbud her og nu. Vores erfaring er dog, at de gode folk er til at finde, hvis du forstår at tiltrække dem, skabe de rigtige rammer og selv investerer i dem løbende.

En ny generation af IT-specialister

En vigtig årsag til, at virksomhederne oplever ikke at få nok ansøgere, ligger dog nok et andet sted: Der er nemlig sket et, i vores øjne, rigtig positivt paradigmeskift fra, at IT var EDB og var noget, der blev lavet i en kælder et eller andet sted i virksomheden af en EDB-medarbejder til at IT i rigtig mange virksomheder er en meget vigtig del af forretningen.

Derfor er der også nye krav til den nye generation af “EDB-medarbejdere”.

De skal tænke forretningsdrevet, tage forretningens ønsker og omsætte til IT-løsninger. Men næsten endnu vigtigere skal de kunne tage de teknologiske muligheder og præsentere for forretningen, hvordan disse nye teknologier kan være med til at flytte og vækste forretningen.

IT-specialisterne er derfor blevet sindssygt vigtige for virksomhedernes fremtid. “Go digital or die” har været buzz-ordet siden starten af 2010’erne, og selv de mest konservative brancher er begyndt at indse behovet for at identificere de muligheder digitalisering giver deres forretning.

Derfor skriger næsten alle virksomheder på flere kloge EDB-medarbejdere, og forventer, at de melder sig selv og sætter sig på den ledige plads i kælderen, i samme øjeblik, virksomheden indrykker en annonce i avisen. At tro, man kan ansætte IT-specialister, som man historisk har ansat EDB-medarbejdere er en af de første fejl, mange virksomheder begår. Den moderne generation af EDB-medarbejdere har nemlig selv forstået, hvilke muligheder og rolle, de kan spille nu.

The return of the nerds - and where to find them

Derfor er 2010’erne også årtiet for “the return of the nerds”. Der skal nye midler til at tiltrække og fastholde de rigtige. Ikke nok med at de tilhører en ny og ambitiøs generation, de har også egne ambitioner, som skal kunne finde deres genklang i de organisationer, de arbejder for. Og så er de omsværmede og eftertragtet af virksomheder kloden rundt.

Der kan være mange veje ind til IT-specialistens hjerte. Hos twoday har vi gjort det til vores levevej at tiltrække de skarpeste IT-specialister direkte på studiet og at lære dem alt det de har brug for, for at kunne konsultere kunder og være specialister på specifikke områder.

Når man har gennemgået et internt forløb hos os, vil man ofte være i slutningen af sin kandidatuddannelse, og være klædt på til at starte som konsulent på kundeprojekter indtil omkring to år efter man er færdiguddannet. 

Herefter vil man typisk overgå til ansættelse hos en af vores samarbejdspartnere, som vores IT-konsulent har været konsulent for gennem sin tid hos twoday. Vores samarbejdspartnere får derfor løst konkrete IT-udfordringer undervejs til en rigtig konkurrencedygtig pris, og får samtidig muligheden for at ansætte en kompetent ny medarbejder.

Så hvis I mangler udvikler-ressourcer til at løfte jeres forretning og flytte den til næste niveau, så kan I da låne dem af os. Måske kan nogle af dem endda med tiden blive en dine egne medarbejdere. 

Relaterede artikler