Skip to content

EWII optimerer dataanalyse med Databricks

Case: EWII

En vellykket PoC med Databricks har ført til øget fleksibilitet og samarbejde inden for dataanalyse hos EWII. De planlægger nu at udvide brugen af Databricks.

Case-EWII-2

Det har EWII opnået

EWII har i en Proof of Concept (PoC) afprøvet Databricks til at løfte deres arbejde med dataanalyse.

På baggrund af PoC’en er konklusionen:

  • Databricks giver en mere fleksibel og åben tilgang til datahåndtering og analyse

  • En mindre rigid struktur giver analytikere mulighed for at tilføje og behandle data hurtigt og effektivt

  • Øget samarbejde mellem datateams og analytikere ved at centralisere data- og analyseværktøjer

En datadrevet energikoncern

Energi- og forsyningskoncern EWII leverer elnet, vand, fjernvarme og fiber til Trekantområdet samt driver elforsyningen på Bornholm.

Som med mange andre organisationer, der håndterer store mængder data, overvejer EWII løbende, om de kan optimere den måde, de administrerer og analyserer deres data på.

Derfor har EWII i samarbejde med twoday udført en PoC inden for udvalgte forretningsområder, der havde til formål at teste, om der var forretningsfordele at hente ved at benytte Databricks.

Case-EWII-1

Databricks giver analytikere friere hænder

Martin Engmark er afdelingsleder for forretningssupport, som består af tre hovedområder, hvoraf det ene er data og BI.

Han fortæller, at EWII’s nuværende data warehouse med en klassisk kubestruktur er fast defineret. Det begrænser analytikernes evne til at tilføje og behandle data effektivt og hurtigt.

”Der har vi overvejet, hvad vi kan gøre for at imødekomme det stigende behov fra forretningens analytikere for en mere åben tilgang til data inden for visse områder,” fortæller Martin Engmark.

 

”Muligheden for hurtigt at tilføje og behandle data og evnen til at reagere på skiftende markedsforhold er afgørende for vores konkurrenceevne.”

Martin Engmark, Afdelingsleder, EWII

En mere åben tilgang til data

For at imødekomme udfordringerne valgte Martin Engmark og EWII at teste Databricks af i en PoC. Om baggrunden for netop at afprøve Databricks siger han:

”Databricks tilbyder en mere åben tilgang til data, hvor du kan bruge data i en mere løs form, end vores nuværende platform tilbyder. Du kan nemt tilføje nye datakilder, du kan behandle dem, hvordan du vil, og du kan smide filer ud til brug andre steder. Det giver os nogle klare fordele.”

Fordele ved Databricks:

Hastighed og agilitet

Den øgede evne til at tilføje og behandle data hurtigt tillader analytikere at reagere på skiftende markedsforhold og udvikle skræddersyede analyser og modeller.

Fleksibilitet og skalerbarhed

EWII oplevede en ny grad af fleksibilitet ved at kunne tilføje og behandle data på tværs af forskellige kilder. Platformens skalerbarhed gør det også nemt at håndtere store datamængder, uden at det går ud over performance.

Samarbejde og deling

Databricks-platformen gør det nemt at samarbejde på tværs på projekter for analytikere, som fremmer hurtigere udvikling og vidensdeling.

Succesfuld PoC baner vej for mere

Efter at have kørt Databricks PoC’en er Martin Engmarks konklusion klar: Databricks er et værktøj, der giver EWII en række fordele i forhold til deres eksisterende setup.

I dag er de i gang med at udvide brugen af Databricks, så de også opbygger deres egne modeller til deres portfolio management- og trading-afdeling. Derudover er der flere andre dele af forretningen, hvor det vil se på at implementere Databricks.

Martin Engmark har under PoC’en været glad for samarbejdet med twoday:

”Vi har efterhåndet et godt og langt samarbejde med twodays konsulenter. Vi sørger altid for at arbejde tæt sammen om løsningerne, så der er minimalt med overdragelse, fordi vi har lært løsningen at kende undervejs og selv kan tage den videre efterfølgende,” afslutter Maritin Engmark.

Om EWII

EWII er en energi- og forsyningskoncern, der med en stærk forankring i lokalsamfundet leverer elnet, vand, fjernvarme og fiberinfrastruktur til Trekantområdet samt driver elforsyningen på Bornholm.

EWII arbejder konstant på at optimere sin energiproduktion og forsyningsnetværk for at imødekomme fremtidens behov. Gennem investeringer i ny teknologi og digital innovation stræber EWII efter at levere energi på en mere effektiv og miljøvenlig måde.

I alt beskæftiger EWII mere end 600 medarbejdere.

EWII-case-3

Vil du i gang? Det vil vi også

Gør som en lang række af landets mest ambitiøse virksomheder:
Udfyld formularen eller tag fat i Søren – så kan vi tage en god snak om jeres udfordringer og drømme.

Søren Toft Joensen

Partner & CCO
soren.joensen@twoday.com
26 30 90 01