Skip to content

Maersk Tankers demokratiserer adgangen til data med ny dataplatform

Case: Maersk Tankers

Cloud-platformen fra Microsoft Azure gør det nemmere for Maersk Tankers at servicere alle dele af organisationen med data og øger samarbejdet i dataprojekter på tværs af afdelinger.

case-maersk-tankers-hero

Fleksibilitet og moderne værktøjer med Azure

Rune Bays team arbejder lige nu på at migrere eksisterende on-premise data warehouses til skyen og Microsoft Azure.

Azure giver ifølge Rune Bay adgang til en moderne dataplatform uden behov for tung opsætning, konfigurering og vedligeholdelse. Og med den brede vifte af tilgængelige data- og AI-værktøjer i Azure giver det Maersk Tankers mulighed for at vælge den rette teknologi til deres løsninger.

”I stedet for at investere i dyr infrastruktur, der oftest vil have et overskud af kapacitet, når vi ikke bruger det, og begrænse os, når vi har brug for det, tillader Azure og især PaaS-teknologierne os at skalere infrastrukturen efter vores behov,” Siger Rune Bay.

case-maersk-tankers-office

Fra håndværkere til strategiske samarbejdspartnere

twoday blev tilbage i 2014 valgt til at etablere Maersk Tankers’ BI-løsning fra Microsoft. Dengang bestod BI-afdelingen i Maersk Tankers af få medarbejdere, så twoday spillede en central rolle i opbygningen og udrulningen af det oprindelige BI-setup.
I dag råder Rune Bay over et team af BI-specialister og Data Engineers. Derfor har twodays konsulenter også i højere grad spillet en rolle som strategisk samarbejdspartner, der sammen med Rune Bay lægger de overordnede linjer i implementeringen af datastrategien.

"Vi har i løbet af de seneste år fået samlet og kvalificeret et data-team, der bygger videre på det solide fundament, twoday har grundlagt. Så når vi bruger twoday i dag, er det i høj grad som sparringspartner og inspiration. Og konsulenterne er både dygtige og villige til at oplære og træne vores faste BI- og datamedarbejdere."

Rune Bay, Head of Data & Insight hos Maersk Tankers

Datakvalitet og tilgængelighed

Maersk Tankers vil i fremtiden fortsætte arbejdet med at implementere en centralt forankret dataarkitektur med fokus på datakvalitet, tilgængelighed og – vigtigst af alt – samarbejde på tværs af afdelinger og ansvarsområder.

”Business insight og data governance er ikke noget, man kan isolere til ét team. Det kræver en involvering, der spænder over hele værdikæden, og det kræver en stor indsats at samle alle de gode kræfter og sikre et konsistent samarbejde og et fælles ansvar for værdiskabelse og indfrielsen af de strategiske mål,” afslutter han.

Om Maersk Tankers

Maersk Tankers er en servicevirksomhed, der tilbyder kommercielle driftsløsninger til rederier i tankskibsindustrien og driver en af verdens største flåder. Maersk Tankers formål er at pionere løsninger for deres partnere og planeten. Grundlagt i 1928 har virksomheden 100 års erfaring inden for drift af tankskibe, som i dag bliver brugt til at udvikle og implementere løsninger, der hjælper skibsejere med at øge deres skibes økonomiske og miljømæssige ydeevne. Maersk Tankers beskæftiger cirka 300 medarbejdere i Danmark, Singapore, Indien og USA og har hovedkontor i København.

case-maersk-tankers-ship