Skip to content

twoday performanceoptimerer Microsofts interne rapportering

Case: Microsoft

twodays konsulenter giver Microsoft mere tid på hænderne ved at optimere deres modeller med Tabular Editor.

case-microsoft-hero

Microsofts interne rapportering forbedres med Tabular Editor

Microsoft lever af at gøre virksomheder datadrevne, så de opnår deres fulde potentiale. Og den gigantiske virksomhed med 131.000 ansatte er ikke for fine til at tage deres egen medicin; Microsoft er en 100% datadrevet virksomhed, som udnytter teknologien til fulde til at skabe over- og indblik i forretningen.

I Microsofts hovedkontor i Redmond, Washington sidder et internt agilt Business Intelligence (BI) team bestående af 25 dygtige udviklere. Deres opgave er at udvikle og vedligeholde tabulare modeller, som godt 10.000 brugere i Microsoft bruger til intern rapportering af finansielle data, salgs pipeline, CRM, Azure omsætning – med mere. Microsoft har fantastisk mange kunder, så modellerne skal behandle enorme datamængder.

Da teamet i Redmond er agilt, har de størst fokus på nye features, som helst skal rulles ud til brugerne så hurtigt som muligt. Derfor er der ikke altid tid til at sikre, at performance på modellerne er i top. Denne problematik er helt normal for agile teams.

I sin jagt på at forbedre performance på modellerne, faldt lederen af teamet i Redmond, Michael Kovalsky, over Tabular Editor, et værktøj som er udviklet af Daniel Otykier fra twoday, der gør det nemmere at bygge og vedligeholde store og komplekse tabulare modeller. Michael og Daniel mødtes senere til PASS Summit i Seattle, og herefter har twoday arbejdet fast med forbedring af performance på Microsofts interne rapportering.

Konkret går opgaven ud på at:

Opsætte monitorering på modellerne, så performance flaskehalse identificeres, inden de opstår.

Gennemse og forbedre eksisterende rapporter med henblik på performance optimering, så regnekraften i de tabulare modeller udnyttes maksimalt.

Gennemse de eksisterende tabulare modeller og DAX kode, for at sikre at best practices er overholdt og at modellerne er indrettet så optimalt som muligt.

Undersøge og teste om nye features i produktroadmappet kan udnyttes til at give bedre performance i modellerne.

Tryghed i samarbejdet

Samarbejdet har varet siden februar 2018. Daniel og hans kollega Michael Ladum tager til Microsoft en uge ad gangen en gang hver tredje måned. Når twodays konsulenter ikke er onsite i Redmond, arbejder de på Microsofts løsning remote fra Danmark.

"Vi er rigtig glade for det arbejde, twoday leverer. Deres innovation, kompetencer og indsigt i teknologien er imponerende, og det er tydeligt at de kommer fra en virksomhed, hvor fagligheden er i centrum, og der er plads til at nørde. Med twodays hjælp får vi ledige hænder til at gøre det, vi er sat i søen for, nemlig at udvikle ny løsninger. Samtidig har vi tryghed for, at det performer så godt som muligt."

Michael Kovalsky, lederen af teamet i Redmond

Om Microsoft

Microsoft blev grundlagt i 1975 af Bill Gates og Paul Allen, og er i dag en af de største it-virksomheder i verden. Deres målsætning er at give alle mennesker og virksomheder på planeten mulighed for at opnå mere.

Deres hovedkvarter ligger i Redmond, Washington og har været repræsenteret i Norden siden 1985. I dag har de 144,106 medarbejdere rundt i verden.