Skip to content

NAC træffer værdiskabende beslutninger med nyt Data Warehouse

Case: NAC

Samtidig har de med twoday Information Hub fået en samlet brugerplatform, der gør det let og overskueligt at finde de rapporter og data, de har brug for.

case-nac-hero

Data-driven decision making

Nordic Aviation Capital har igennem de sidste mange år oplevet en stor vækst, som har øget antallet af – og kompleksiteten i – datakilder. Det gjorde, at NAC havde behov for en løsning, der kunne samle alle deres forskellige datakilder i ét system.

For Kenneth Ullerup, Head of Group Strategy and Corporate Development hos NAC, handlede det om, at NAC gerne vil skære ned på de ressourcer, der blev brugt på manuelle og tidskrævende opgaver forbundet med at processere data, da de ikke var værdiskabende for virksomheden.

”Med det nye Data Warehouse ville vi gå fra at processere data til at fokusere på at analysere data, så vi på baggrund af de analyser kan træffe bedre beslutninger, der giver værdi for forretningen.”

case-nac-hq

Fra tunge processer til værdifulde analyser

De tog derfor kontakt til twoday. Efter en to-ugers workshop med definering af behov var der enighed om, at der skulle udvikles et Cloud Data Warehouse i Microsoft Azure, der kunne tilgås fra Power BI og Excel gennem en tabular kube.

Den nye BI Hub er blevet taget rigtig godt imod af de medarbejdere, der sidder med data hos NAC, forklarer Kenneth Ullerup. Deres tid bruges nu på at analysere data fremfor at processere data. Dermed bidrager de til, at der træffes bedre beslutninger i virksomheden.

"twoday stillede med et enormt stærkt team, som hurtigt var i stand til at sætte sig ind i, hvad vi er for en virksomhed, og hvilke behov vi har. Igennem hele forløbet har der været et særdeles godt og konstruktivt samarbejde, og jeg har oplevet twoday som værende meget fleksible i hele forløbet."

Kenneth Ullerup, Head of Group Strategy and Corporate Development hos NAC

twoday Information Hub samler rapporteringen og gør data overskuelige

Et andet vigtigt behov for NAC har været, at de nye data og rapporter bliver præsenteret på en let og overskuelig måde. Derfor begyndte de undervejs i processen at undersøge, hvordan data skulle formidles. Her viste twoday Information Hub sig at være den helt rigtige løsning:

”twoday Information Hub udfyldte alle vores kriterier for, hvordan vi gerne vil tilgå data. Vi vurderede en række alternativer, men kunne ikke finde noget, der var bedre integreret med vores Data Warehouse. Samtidig har vi mulighed for at have information fra andre kilder som f.eks. pdf’er. Det gør, at vi får en one-stop information shop for vores data, hvor man med ganske få klik kan finde den information, der er brug for til at træffe den rigtige beslutning.”

I forløbet er twoday Information Hub løbende blevet tilpasset med en række nye features baseret på den brugeroplevelse, NAC ønsker. F.eks. er det blevet gjort muligt at abonnere på bestemte rapporter, så der bliver sendt en notifikation, når en rapport er blevet opdateret. Det er også muligt at lagre tidligere versioner af rapporter i Information Hub’en.

case-nac-information-hub

twoday Information Hub, hvor NAC’s data bliver præsenteret. Kenneth Ullerup fra NAC er meget glad for løsningen, som han kalder særdeles brugervenlig og let at gå til.

Om Nordic Aviation Capital

Nordic Aviation Capital er verdens største regionale flyleasingfirma, der leverer leasing og leasingadministrationstjenester til luftfartsselskaber over hele verden.

Siden NAC blev etableret i Skive i 1990, er virksomheden vokset til over 200 ansatte, der opererer over fem lokationer globalt.

I dag har NAC næsten 500 fly i deres flåde og en balance på 8.2 milliarder dollars.

case-nac-hq-2