Skip to content

twoday kom ud af 2023 med solid vækst i Danmark 

May 15, 2024 11:07:03 AM twoday Press Releases

twoday i Danmark har passeret en milepæl og omsatte for over 1,2 milliarder danske kroner i 2023. Det er en fremgang på 160 millioner kroner i forhold til 2022, hvilket er imponerende i et marked, der var præget af usikkerhed og hård konkurrence. 

 

twoday har netop offentliggjort regnskaber for IT-virksomhedens danske selskaber for 2023. De viser en samlet omsætning for twoday i Danmark på 1,232 milliarder kroner. Det er en organisk vækst på hele 160 millioner kroner i forhold til 2022. Regnskaberne viser også en EBITDA-bundlinje på 154 millioner kroner, hvilket er en stigning på 15,8 % i forhold til året før.  

Det flotte årsregnskab er det første efter, at virksomheden blev frasolgt Visma og etablerede den IT-virksomhed, som i dag hedder twoday. 

”Da vi blev en selvstændig virksomhed i 2022, satte vi os et meget ambitiøst mål for 2023. Det har vi overgået, og derfor er jeg også stolt af regnskabet og de resultater, vi har opnået i det forgangne år. Det skal ikke være en hemmelighed, at 2023 var præget af et særdeles hårdt marked for både os og vores konkurrenter. Til trods for det, har vi alligevel præsteret en samlet vækst i omsætningen på 14,9 % og ikke mindst et overskud på 154 millioner kroner i Danmark. Det synes jeg er imponerende. Det viser også, at vores medarbejdere yder et fantastisk stykke arbejde hver dag, og at vores kunder har stor tiltro til de løsninger, som twoday udvikler,” fortæller Lars Berthelsen, der er adm. direktør hos twoday i Danmark. 

Høj vækst på tværs af selskaberne 

twoday i Danmark dækker over selskaberne twoday A/S, twoday CTGlobal, twoday kapacity, twoday CO3, twoday Two-Many, twoday IT Minds, twoday RelateIT samt Tabular Editor. Ifølge twoday’s danske CFO, Katrine Sundgaard Christensen, kommer flere af selskaberne ud af 2023 med rekordhøj vækst. 

”Der er især nogle af selskaberne, der stikker ud, når vi kigger på de forskellige regnskaber. Eksempelvis har twoday RelateIT i 2023 mere end fordoblet deres overskud til 29,3 millioner kroner, og twoday CTGlobal omsatte for 58,8 millioner kroner, hvilket er en vækst på knap 19 %. Det vidner om en stor efterspørgsel indenfor deres kompetenceområder: ERP, cloud-infrastruktur og sikkerhed,” fortæller Katrine Sundgaard Christensen. 

Derudover fremhæver Katrine Sundgaard Christensen twoday A/S og twoday kapacity, hvor førstnævnte vækstede 63 millioner kroner til en omsætning på 492 millioner i 2023: 

”Danske virksomheders interesse for AI kunne i den grad også mærkes i twoday kapacity, hvor omsætningen landede på 189 millioner kroner, hvilket er en vækst på 19,5 millioner kroner.” 

Nye virksomheder fortsatte deres vækstrejse 

Udover en høj vækst i både omsætning og overskud, bød 2023 også på flere opkøb og mange nye kollegaer. 

”Vi startede 2023 med at offentliggøre opkøbet af twoday CTGlobal, og i august blev vores opkøb af twoday RelateIT en realitet. Begge virksomheder kommer med kompetencer, som komplementerer vores eksisterende selskaber, og derfor er de nye opkøb også hurtigt blevet en del af hjørnestene i twoday. Det er også vigtigt at bemærke, at både twoday CTGlobal og twoday RelateIT begge har oplevet massiv vækst i 2023, hvilket viser, at deres vækstrejse blot er blevet endnu stærkere efter, de er blevet en del af twoday,” forklarer Lars Berthelsen.  

Sammen med opkøbene kom nye medarbejdere til twoday i Danmark, så det samlede antal medarbejdere rundede 1.000 i løbet af 2023.  

”Med opkøbene af de to selskaber i 2023 sagde vi også velkommen til en masse nye kollegaer. Derudover lykkedes det os at tiltrække mange nye medarbejder til vores twoday-selskaber samt i høj grad at fastholde eksisterende medarbejdere. Det betyder, at vi oplevede en stor vækst i antallet af medarbejdere i 2023. Det er jeg enormt stolt over, for der er ingen tvivl om, at der er en meget hård kamp om IT-medarbejdere med de helt rigtige kompetencer,” fortæller Lars Berthelsen. 

Et samlet twoday

Strategien for 2024 er lagt, og den byder på fortsat vækst i Danmark, selvom Lars Berthelsen forudser et fortsat konkurrencepræget marked.  

”Strategien for 2024 er, at vi i højere grad skal gå til markedet som én samlet virksomhed, når vi byder ind på projekter. For dét er noget, som vi ser, at kunderne efterspørger,” fortæller Lars Berthelsen, der også påpeger, at 2024 allerede har budt på de første store nye aftaler i ordrebogen:  

”Vi har allerede lagt stærkt fra start i 2024 med at vinde nogle meget store kontrakter med bl.a. Landbrugsstyrelsen og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), hvoraf den førstnævnte kontrakt er et projekt, som involverer medarbejdere med forskellige kompetencer på tværs af twoday i Danmark. Desuden oplever vi, at virksomhederne i stigende grad efterspørger kompetencer indenfor data og AI, og her er vi absolut markedsledende i twoday. Kombineret med vores andre ekspertiser inden for bl.a. softwareudvikling, konsulentydelser, business applications samt cloud-infrastruktur og sikkerhed, har vi en virksomhed, der samlet kan løse langt de fleste af de danske virksomheders og offentlige organisationers digitale udfordringer. Derfor er jeg også sikker på, at 2024 bliver et rigtig godt år for twoday – også selvom vi måske stadig vil opleve et hårdt marked” afslutter Lars Berthelsen. 

 

For yderligere information

Bo Pedersen, PR Manager, tlf. +45 50 40 19 18, e-mail: bo.pedersen@twoday.com

 

Relaterede artikler