Skip to content

Power BI kursus – avanceret visualisering

For dig, der allerede kan bygge rapporter i Power BI, men mangler værktøjer, der kan løfte det visuelle udtryk og skabe en bedre historie med dine data.

Fænomenet Power BI

Alle taler om Power BI, et af de nyeste skud på stammen i Microsofts BI værktøjskasse, der har ramt plet i et marked, som har tørstet efter brugervenlig self-service Business Intelligence.

Med værktøjet har slutbrugeren selv mulighed for at trække og analysere relevante data, og den enkle platform har gjort det simpelt at lave sin egen dataløsning, hvor både datatransformering, dataanalyse og visualisering er samlet i ét og samme værktøj.

Det er det ideelle værkstøj, hvis du ønsker at visualisere og præsentere din virksomheds data på en let og elegant måde.

Hør vores underviser, Kristoffer West, fortælle om kurset.

Om kurset

På dette kursus lærer du at tage din rapportering til det næste niveau – både i form af interaktive labels, navigation ved hjælp af knapper og links samt at sørge for kun at vise det mest relevant information.

På kurset taler vi ind til de forskellige typer af data, man kan forbinde til, men selve kurset tager udgangspunkt i en allerede forarbejdet model – baseret på import af flere forskellige kilder. I løbet af dagen bygger vi en rapport med en live connection til et Power BI datasæt, og vi ender med et færdigt produkt, der ville kunne publiceres til brugerne.

Hovedfokus ligger på, hvordan man formår at gøre sin rapportering interaktiv og interessant for brugerne at tilgå.

Kursets indhold

Kurset er bygget op af fem elementer:

  • Introduktion
  • Optimering af rapporter med GUI
  • Brug af DAX til grafisk optimering
  • Visualisering af data i et interaktivt værktøj
  • Deling af data
twoday-kapacity-situation-16-800

Undervisere

Alle vores undervisere arbejder til dagligt som konsulenter på “rigtige” projekter. Vores viden kommer altså ikke kun fra teori, men også praktisk erfaring. Det betyder, at vi kan hjælpe dig videre med opsætning af rapporter, design, modeller og hvad du ellers måtte få brug for på din videre BI-rejse.

  • Rigtig godt kursus, hvor vi kom godt rundt om både det grundlæggende og de mere avancerede emner. Underviseren tilpassede stoffet til deltagernes ønsker og niveau, og var god til at svare på specifikke spørgsmål.
    Søren Lund Hansen
    V2 Tobacco

Praktisk information

Kurset henvender sig til controllere, analytikere, økonomifolk og alle andre, som – på egen hånd – ønsker indblik i deres data. Kom og vær med, hvis du også er blevet nysgerrig på værktøjet.

Kurset henvender sig også til brugere, som ønsker at lave rapportering på eksisterende multidimensionelle kuber eller tabulare modeller.

Dato, sted, pris og tilmelding

Kurset afholdes løbende København, Aarhus og Kolding.

Kurset koster kr. 4.000 ex. moms pr. person med fuld forplejning. Bemærk, at vi tilbyder rabat ved flere tilmeldinger, ligesom individuelle og firmaspecifikke forløb også er muligt. Kontakt os, hvis du vil vide mere.

OBS: Hvis du tilmelder dig vores introduktion og avanceret kursus samtidigt, giver vi 25% rabat på et af kurserne. Den samlede pris er da kr. 7.000 ex. moms.

Tilmeld dig et Power BI kursus i en by nær dig:

Ingen resultater fundet

6 fordele ved Power BI

Automatisering af dine processer

Vi ser ofte, at en stor del af virksomheders rapportering sker i Excel. Rapporteringen i Excel kræver som regel en masse manuelle processer for at få ens data til at passe ned i nogle forskellige ark. Dette er en af de ting, der kan automatiseres i værktøjet. Dermed behøver du bl.a. ikke selv at rense dine data. På denne måde får du mere tid til at analysere på dine tal og skabe værdi for din virksomhed, fremfor at bruge tid på at få tallene til at passe ind i et standardark.

Høj genkendelighedsfaktor

En anden fordel ved værktøjet er, at genkendelighedsfaktoren er rigtig høj. Kommer du fra et andet Office-produkt, såsom Excel, så vil man se, at mange af de funktionaliteter, der er i Power BI, ser lige sådan ud; ikonerne er de samme, og måden, programmet er bygget op på, er meget lig det, der findes i Excel og de andre Office-produkter.

Hurtigt i gang

Noget andet smart er, hvis man er vant til at skrive koder i bl.a. Excel, så tager det formelsprog, der ligger i Power BI (DAX), udgangspunkt i nogenlunde den samme syntaks, som der er i Excel. På denne måde kommer man hurtigt i gang med at lave nogle ret avancerede ting.

God til prototyper

Det er også et rigtig godt værktøj til at lave prototyper i. Det man ender med at bygge er en Tabular-model, som man mere eller mindre 1-1 kan tage og putte tilbage i ens Enterprise Data Warehouse.

Undgå spildt arbejde

Brugen af værktøjet er en måde at sikre, at man ikke laver en masse spildt arbejde. Med dette værktøj behøver man bl.a. ikke til at genopbygge hele sit arbejde igen, hvis det på et tidspunkt skal deles med andre.

Visuelt stærke rapporter

Du kan derudover skabe færdige og visuelt stærke rapporter, der opdateres automatisk, og som er tilpasset arbejdsprocesser og de forskellige målgrupper i virksomheden.

Prøv det gratis

Er du blevet nysgerrig? Så download Desktop-udgaven nu og prøv selv, hvor nemt det kan være at arbejde med datavisualiseringer og rapporter.

Læs om vores andre Business Intelligence-kurser

Microsoft Power BI kursus – introduktion

Dette kursus er den perfekte start for dig, der også er nysgerrig på fænomenet Power BI. På kurset lærer du at lave datamodeller med forretningslogik – og præsentere det hele i flotte dashboards og rapporter.

Læs mere her

Microsoft Power BI for controllere

Dette kursus er målrettet dig, der arbejder med finance rapportering, controlling og planlægningsprocesser – og som er interesseret i at lære mere om data og Business Intelligence (BI) i en finance kontekst.

Læs mere her

Kursus i håndtering af datakvalitet

Du får du styr på både teori og praktik omkring datakvalitet. Du introduceres til de typiske udfordringer samt at opsætte datakvalitetsregler for stamdata, så du kan analysere og visualisere den i Power BI.

Læs mere her

Vil du i gang? Det vil vi også

Gør som en lang række af landets mest ambitiøse virksomheder:
Udfyld formularen eller tag fat i Søren – så kan vi tage en god snak om jeres udfordringer og drømme.

Søren Toft Joensen

Partner & CCO
soren.joensen@twoday.com
26 30 90 01