Skip to content

AURA Energi samler data i ét system og opnår ”one truth

Case: AURA Energi

AURA siger farvel til de manuelle processer og tidskrævende regneark og goddag til større tilgængelighed og en fælles datavirkelighed med ny BI-løsning

case-aura-hero

En klassisk BI-problemstilling

Energiselskabet AURA stødte ind i udfordringer, som mange virksomheder møder i dag; deres rapporter og analyser blev udformet af de enkelte medarbejdere, og de lå derfor spredt på forskellige fildrev. Det gjorde, at data ikke var tilgængelige for alle, og opdatering var bundet op på specifikke medarbejdere. Metoden var sårbar overfor menneskelige fejl, og den var samtidig meget tidskrævende.

Ledelsen modtog en stor mængde forskelligartet rapportering fra de forskellige afdelinger, som bl.a. inkluderede finansdata, projektdata og kundedata. AURA havde derfor et ønske om at skabe større pålidelighed og tilgængelighed til deres data.

Hurtigere processer og større indsigt i kundedata

Dette ønske satte gang i en søgning efter en mere effektiv løsning. Løsningen skulle blandt andet kunne gøre AURAs data lettere tilgængelige, så virksomheden på sigt kunne sammenstille flere data fra flere datakilder.

På den baggrund har twoday opbygget et centralt Enterprise Data Warehouse, som har erstattet en del af de fragmenterede og lokale modeller, der lå rundt omkring i organisationen, som både kom fra Excel, Access og Power BI Desktop.

Data udstilles fra Data Warehouset til rapportering og dashboards i Microsoft Power BI via en Tabular Model. I første omgang er der inkluderet data fra AURAs kildesystem, Microsoft Dynamics AX, hvor der trækkes data fra områder såsom AURA El-handel, Fiber, Finans m.fl. samt f.eks. budgetdata indlæst via Master Data Services. På længere sigt er ambitionen at aktivere flere brugere og frigøre ressourcer hos de personer, som i dag bruger tid på at opdatere filer.

Dermed er AURA ikke længere i samme omfang afhængig af de manuelle processer i form af databearbejdning i regneark, og fordi data allerede er forberedt i en Tabular Model, er processen med at udforme rapporter og analyser blevet markant hurtigere.

AURA har desuden besluttet sig for at implementere Microsoft Power BI – som vil køre direkte på kuberne, og muligheden for at centrale rapporter og nøgletal altid ligger klar med opdaterede tal bliver taget rigtig godt i mod i organisationen. AURAs superbrugere er blevet trænet i at opbygge rapporter i Microsoft Power BI Desktop og efterfølgende dele dem i organisationen via Microsoft Power BI Service.

case-aura-hq
  • "Det var nogle yderst kompetente folk, vi mødte hos twoday. Projektledelsen har kørt rigtigt skarpt i forhold til at følge op på, hvor langt vi var og sørgede for, at tidsfristen og budgettet blev overholdt. Konsulenterne var også nemme at arbejde med, og de var virkelig gode til at sætte sig ind i den problemstilling, vi havde. Det, at de var on-site, har betydet meget for os. Det har betydet, at vi har fået den løsning, vi har efterspurgt."
    Isa Kjærgaard
    Business Controller, AURA

Samarbejde med sparring

Isa Kjærgaard, Business Controller hos AURA, konstaterer: ”Det var nyt for os at lave en BI-løsning, så det var vigtigt for os, at vi fandt en leverandør, som havde et bredt kompetencespektrum. En, vi kunne sparre med på alle fronter. Og der syntes vi, at twoday var et godt match.”

Løsningen er stadig en relativ ny implementering i AURA. Indtil videre har løsningen elimineret en del af de faste manuelle rapporteringer og erstattet dem med rapporter i Microsoft Power BI. Næste skridt er at få løsningen implementeret på tværs af organisationen.

Om AURA Energi

AURA Energi er et konkurrencedygtigt energiselskab med 320 medarbejdere og en omsætning på ca. 780 mio. kr. AURA Energi er et andelsejet østjysk energiselskab, som hver dag arbejder for at få mest mulig ud af energien og skabe værdi for deres kunder og andelshavere.

AURA Energi sælger ydelser indenfor energirådgivning, elinstallation og el-handel i hele Danmark. Selskabet tilbyder fiberbredbånd til private og erhverv i det østjyske, og gennem deres samarbejde med Waoo tilbyder de internet med hastighedsgaranti, et bredt udvalg af TV-kanaler og telefoni til fornuftige priser. Desuden forsyner AURA Energi godt 100.000 husstande i Østjylland med strøm via deres eldistributionsselskab.

case-aura-clock