Skip to content

Hvad er Power BI, og hvad kan du bruge det til?

Microsoft Power BI er en del af Office 365 og benyttes til at designe dashboards på baggrund af data, du allerede har i din virksomhed.
Produktet udmærker sig med en brugerflade, der er nem at gå til og gør dig i stand til at forvandle data til indsigt på få øjeblikke.
twoday-situation-aarhus-142-1280

Lav flotte visualiseringer af dine data

Med Power BI følger et stort bibliotek med datavisualiseringer, så du kan få vist dine data, lige som du har lyst til – levende og med større indsigt. Du kan også skabe interaktive visualiseringer og lave interessante rapporter – med høj nøjagtighed.

microsoft-power-bi-visualisering-800x492

Analysér dine data visuelt med en Power Bi-løsning

Hjælp dine brugere med at træffe informerede beslutninger på baggrund af omfattende rapporter med visuelle analyser. Med Power BI er det legende let at skabe forbindelse til dine datakilder – uanset om det er Excel, Oracle eller noget helt tredje.
microsoft-power-bi-analyse-800x492

Del dit arbejde med dine kollegaer

Samarbejd med dine kollegaer om at lave brugerdefinerede dashboards og interaktive rapporter. Du får talrige måder, hvorpå du kan publicere dashboards, så organisationen kan træffe de rette beslutninger på et fælles grundlag.
microsoft-power-bi-del-800x492

Leder du efter noget særligt?
Få overblikket her

Vi har samlet en masse information om her på siden, og for ikke at spilde din tid, kan du få et hurtigt overblik over indholdet nedenfor. Klik på det emne, du vil læse mere om.

Hvorfor Power BI?

Hvad er årsagerne til, at værktøjet er så populært, at du også selv er havnet her?

Læs mere her

Video

95 sekunder – så hurtigt kan du få en grundliggende forståelse for, hvad Power BI er.

Læs mere her

Cases

Er du nysgerrig på, hvordan andre virksomheder bruger værktøjet – og hvad de får ud af det?

Læs mere her

Dynamics NAV & BC 365

Det er oplagt til rapportering fra Dynamics NAV og BC 365. Læs hvorfor i vores factsheet.

Læs mere her

Kurser

twoday tilbyder kurser i Power BI på forskellige niveauer og til forskellige roller.

Læs mere her

Andre Power BI værktøjer

Power BI er del af en større familie, hvor særligt PowerApps og Flow er værd at se på.

Læs mere her

Prøv det gratis

Du kan hente Power BI Desktop kvit og frit fra Microsofts hjemmeside.

Læs mere her

Blogindlæg

twoday udgiver jævnligt indlæg og videoer om forskellige aspekter af værktøjet.

Læs mere her

  • Tidligere havde vi rigtig svært ved at vurdere vores kunder, og om der var økonomi i at handle med dem. Med den nye Power BI-løsning er salg og indkøb blevet gennemsigtige. Det har gjort, at vi kan træffe beslutninger ud fra fakta i stedet for følelser eller formodninger.
    Hans Madsen
    Salgschef, NPI

Hvorfor skal du vælge Microsoft Power BI til din virksomhed?

Det er et af de førende værktøjer til analysering af data, og mulighederne indenfor værktøjet er mange – derfor er der mange grunde til, hvorfor du skal vælge det. Få et overblik over dem herunder.
twoday-situation-kolding-9-1280

Førende i Gartners Magic Quadrant

Microsoft er de sidste 13 år – og senest i 2022 – blevet udnævnt af Gartner som førende i Maqic Quadrant i forbindelse med platforme til analyse og Business Intelligence. Rapporten er tilgængelig gratis fra Microsofts hjemmeside.

Hent rapporten

Økonomisk attraktivt

Skab en datakultur på tværs af din organisation. Power BI Desktop er gratis at bruge, og du kan få Pro-versionen for et lille månedligt beløb pr. bruger. Dermed kan alle i organisationen få adgang til BI og analyseredskaber.

Hør mere om priser

Løbende opdateringer

Microsoft udvikler løbende nye egenskaber, der kan hjælpe dig med din digitale transformation. Servicen opdateres med nye funktioner hver uge, og hver måned opdateres Power BI Desktop med nye og spændende funktioner.

Følg udviklingen her

Et stærkt community

Bliv en del af communityet og få tips og svar på dine spørgsmål fra andre brugere. Du kan også blive en del af Power BI User Group, som er et online samfund for passionerede brugere, som holder flere events årligt.

Læs mere her

Oplagt til self-service BI

Gør dine brugere til data-ninjaer! Power BI er et self-service værktøj, der gør brugerne selvhjulpne og dermed giver dem hurtigere og mere agil adgang til netop de analyser og datavisualiseringer, som de efterspørger.

Læs mere om self-service her

Big data med Azure

Med Azure kan du sætte skub i forberedelsen af big data. Anvender du en Azure Data Lake, får du hurtigere indsigt i dine data, og ved hjælp af Power Query kan analytikere transformere, integrere og berige big data direkte i Power BI.

Læs mere om Azure her

AI – Artificial Intelligence

Ved hjælp af de mange værktøjer i Microsoft AI kan du hjælpe de personer, som ikke arbejder med data til daglig, med at forberede data, bygge modeller til Machine Learning og få indsigt i alle typer af data.

Læs mere om AI her

Perfekt integration til Excel

Få endnu mere ud af dine Excel-data ved at analysere, visualisere og integrere dem med Power BI; det er nemt og hurtigt. Saml alle dine data fra flere forskellige kilder, så du opnår én sandhed til bedre beslutningstagning.

Læs mere om Excel-integration her

Real time dashboards

Få indblik i nutiden – og ikke blot fortiden. Få adgang til analyser af f.eks. data fra sociale medier eller sensorer på dine maskiner i realtid, så du kan træffe informerede beslutninger på det rette tidspunkt.

Få mere at vide her

Gratis e-bog: Sådan løser du 5 vigtige økonomistyringsopgaver med Power BI

Vil du gerne blive klogere på værktøjet, og hvordan du med fordel kan implementere det i din økonomiafdeling?

Vi har skrevet en guide til, hvordan du kommer godt i gang med produktet. E-bogen er fuld af konkrete eksempler og løsningsforslag, så du kan blive (endnu) bedre til at benytte dig de mange muligheder i din økonomiafdeling.

twoday-power-bi-ebook-ipad-vertical-mockup-thank-you-page

5 fordele ved Power BI

Økonomiafdelingens arbejde med controlling, analyse og rapportering handler om at understøtte virksomhedens interessenter med indsigt i og styring af de økonomiske data.

Med Power BI kan du skabe færdige og visuelt stærke rapporter, der opdateres automatisk, og som er tilpasset arbejdsprocesser og de forskellige målgrupper i virksomheden. På den måde frigør du tid i økonomiafdelingen til at være en tilgængelig Business Partner, der kan hjælpe resten af virksomheden med opgaver som økonomisk analyse, simulering og anden rådgivning, der kredser omkring økonomiske data.

God visualisering med data er vigtigt, når budskaber skal kommunikeres.

En god implementering hjælper med at fjerne flaskehalse i økonomiafdelingen

Power BI er et let tilgængeligt værktøj til digital transformation i økonomiafdelingen.

Forbedring af dataindlæsning og databehandling med Power Query, som også kendes fra Power Pivot i Excel.

Se videoen om Microsoft Power BI og få et hurtigt overblik!

Power BI Finance demo

Bliv klogere på, hvilke muligheder du har med Power BI. Vi har lavet en demo, som du kan dykke ned i og hente inspiration fra, når du selv skal implementere eller arbejde videre med værktøjet i din økonomiafdeling.

Herunder gennemgår vi de fem hovedtemaer i demoen, som kredser omkring en række kerneprocesser i økonomiafdelingen. Husk på, at demoen blot er inspiration til, hvordan man kan bruge Power BI til økonomistyring. Der er mange muligheder for at lave løsninger, der passer præcis til jeres behov.

 

Tag på kursus!

twoday tilbyder flere forskellige kurser i Microsoft Power BI. Uanset om du er fuldstændig på bar bund, eller du allerede er fortrolig med selv avancerede funktioner, har vi undervisning, som kan gøre dig endnu bedre til løsningen og dermed optimere dit udbytte af løsningen.

Vores kurser afholdes mindst én gang om måneden i både København, Aarhus og Kolding.

Prøv det gratis

Er du blevet nysgerrig? Så download Desktop-udgaven nu og prøv selv, hvor nemt det kan være at arbejde med datavisualiseringer og rapporter.

Få mere ud af Dynamics NAV og 365 BC

Vi har skrevet et kort factsheet, som beskriver de mange fordele og synergier, der kommer ud af at kombinere Dynamics NAV og 365 BC med Power BI.

Factsheetet berører også de forskellige steps i et typisk implementeringsforløb, herunder en indledende workshop, uddannelse af brugerne osv.

twoday-power-bi-dynamics-365-factsheet-ipad-vertical-mockup-thank-you-page

Andre medlemmer af Microsoft Power-familien

Sæt produktiviteten i vejret på tværs af organisationen ved at integrere med fætrene Power Apps og Power Automate.

Microsoft Power Apps

Med Microsoft Power Apps kan du nemt bygge apps, som udnytter de data, der allerede findes i virksomheden. Power Apps indeholder en lang række værktøjer, som gør det muligt at inkludere f.eks. AI og automatiserede processer i sine Apps. Løsninger, der er lavet i Power Apps, har et dynamisk design og kan vises på alle slags platforme.

Microsoft Power Automate

Power Automate er en online tjeneste, som gør det nemt at oprette arbejdsprocesser, der gør tidskrævende opgaver på tværs af forskellige programmer og services automatiserede og effektive. Power Automate integrerer med mere end 100 forskellige datakilder, og flere kommer hele tiden til. Power Automate findes selvfølgelig også som en app til de gængse platforme.

Nyheder og blogindlæg om Power BI og Business Intelligence

Vil du i gang? Det vil vi også

Gør som en lang række af landets mest ambitiøse virksomheder:
Udfyld formularen eller tag fat i Søren – så kan vi tage en god snak om jeres udfordringer og drømme.

Søren Toft Joensen

Partner & CCO
soren.joensen@twoday.com
26 30 90 01