Skip to content

Hvad er PIM?

PIM står for Product Information Management. PIM-systemet er knudepunktet for alle dine produktdata, som bliver samlet ét sted.

Med et PIM-system behøver du kun at ændre dine produktinformationer ét sted – så slår det automatisk igennem på tværs af alle dine kanaler. Og det er efterhånden en nødvendighed på et digitalt marked, hvor både kunder og købsrejsen bliver mere og mere digital. 

Digitaliser dit salg med et PIM-system

60 % af alle køb starter online. Derfor skal dine produkter være til stede digitalt. Det sørger PIM for, at de er. Et PIM-system hjælper dig med at få styr på alle dine data. Du får overblik og værktøjer, der kan reducere de manuelle opgaver, du står overfor med op til 50 %.

PIM er altså en forudsætning for, at du kan agere effektivt digitalt og samle, ensrette og dele dine produktdata. Med PIM kan du arbejde smartere og skabe vækst med de ressourcer, du allerede har i organisationen. Starter du uden PIM, får du ikke den afgørende automatisering, og din digitalisering vil både blive ineffektiv og dyr.

hvad-er-pim

3 grunde til, at PIM er en god idé

1. Du skaber bedre kundeoplevelser

2. Det øger jeres effektivitet

3. Det bliver nemmere at dele data

Sådan ser vores PIM-proces ud:

1. Mål

Start med at identificere de opgaver og processer, som koster tid og frustrationer i hverdagen, fordi I ikke har styr på jeres produktdata. Sæt dernæst et klart mål for, hvad du gerne vil opnå. Tal med ledelsen. Skriv det hele ned. Så har vi et godt fundament for en god snak.

2. Afklaring

Hvor stort bliver PIM-projektet? Og kan det overhovedet betale sig? Det kan en af vores dygtige PIM-konsulenter hjælpe med at afklare. Så du kan træffe en kvalificeret beslutning.

3. Analyse

I PIM-analysen kortlægger vi de tre kerneelementer i et PIM-projekt: kilder, som skal levere data til PIM, processer som skal effektiviseres med PIM, og kanaler som skal modtage data fra PIM. Herefter definerer vi en PIM-datastruktur, som er drejebogen for opbygning af dit PIM-system. 

4. Etablering

Vi bygger den definerede PIM-struktur i samarbejde med jeres PIM-team. Derudover gennemfører vi integrationen til de kilder, der skal levere data til PIM – blandt andet jeres ERP-system.

5. Onboarding

Undervejs i hele processen er onboarding et centralt tema, da det jo er dig og dit team, der skal arbejde med PIM’en til hverdag. Derfor arbejder vi hele tiden tæt sammen. Til sidst afholder vi et PIM-kursus, så I er klar til at overtage det daglige arbejde.

6. Berigelse og realisering af mål

PIM-systemet er i brug. Dermed kan I skabe det datagrundlag, I mangler for at realisere jeres mål.

Lad os hjælpe dig med at skabe en nemmere arbejdsgang i morgen ved hjælp af teknologien i dag.

Det kan rent økonomisk bedre betale sig at investere i et PIM-system end et ekstra sæt hænder

invester-i-et-pim-system-1

Cases

Vi har bygget mange effektive PIM-løsninger. Her er et par af dem:

twoday Co3 – vores specialister i PIM

Hos twoday er det twoday Co3, der er eksperter i PIM. Tal med en specialist fra twoday Co3, hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med PIM, eller hvis du ønsker at starte med en PIM-afklaring. En samtale kan ofte give dig svar på de spørgsmål, som du sidder med lige nu. 

 

pim-brian

Brian Mikkelsen

twoday

Hør mere om, hvilken forskel PIM kan gøre for dig. I dag.