Skip to content

Power BI kursus – introduktion

twodays Power BI kursus – introduktion er den perfekte start for dig, der også er nysgerrig på værktøjet. På kurset lærer du at lave datamodeller med forretningslogik – og præsentere det hele i flotte dashboards og rapporter.

Power BI – et værktøj, der har ramt plet i markedet

Alle taler om Microsoft Power BI – et værktøj der har ramt plet i et marked, som har tørstet efter brugervenlig self-service Business Intelligence.

Med Power BI har slutbrugeren selv mulighed for at trække og analysere relevante data, og den enkle platform har gjort det simpelt at lave sin egen dataløsning, hvor både datatransformering, dataanalyse og visualisering er samlet i ét og samme værktøj.

Det er det ideelle værkstøj, hvis du ønsker at visualisere og præsentere din virksomheds data på en let og elegant måde.

Hør vores underviser, Kristoffer West, fortælle om Power Bi kurset

Praktiske informationer

Dette Power Bi kursus henvender sig til controllere, analytikere, økonomifolk og alle andre, som – på egen hånd – ønsker indblik i deres data. Kom og vær med, hvis du også er blevet nysgerrig på fænomenet Power BI.

Kurset henvender sig ikke til brugere, som ønsker at lave rapportering på eksisterende multidimensionelle kuber eller tabulare modeller.

Dato, sted, pris og tilmelding
Kurset afholdes løbende i København, Aarhus og Kolding.

Kurset koster kr. 4.000 ex. moms pr. person med fuld forplejning, og der er maks. 6 deltagere. Bemærk at vi tilbyder rabat ved flere tilmeldinger, ligesom individuelle og firmaspecifikke forløb også er mulige. Kurset kan også afholdes på engelsk. Kontakt os, hvis du vil vide mere.

OBS: Hvis du tilmelder dig vores introduktion og avanceret kursus samtidigt, giver vi 25% rabat på et af kurserne. Den samlede pris er da kr. 7.000 ex. moms.

Tilmeld dig Power BI kursus i en by nær dig

Om twodays Power BI kursus

På twodays Power Bi introduktionskursus lærer du at lave din egen datamodel, berige den med beregninger og forretningslogik – samt designe Power BI dashboard og rapporter.

På kurset viser vi dig, hvordan du sammensætter din egen datamodel på baggrund af forskellige datakilder, f.eks. tabeller fra et eksisterende Data Warehouse eller eksterne data i Excel-, CSV-, eller et helt tredje format – du bestemmer selv.

Hovedfokus i kurset ligger på transformering af data, design og justering af datamodellen og dens relationer. Derudover lærer du at berige datamodellen med mere avanceret beregninger. Der vil indgå simple DAX-beregninger i kurset, f.eks. brug af time-intelligence til sammenligning på tværs af perioder.

Endelig lærer du at lave simple og brugervenlige dashboards og rapporter. Med værktøjets super nemme og intuitive brugerflade er det en leg at lave flotte visualiseringer, som sikrer at dine datas budskab bliver forstået hos modtageren. Til slut lærer du, hvordan dine dashboards og rapporter nemt kan deles med resten af din organisation.

Kursets indhold

Kurset er bygget op af otte emner. Hvert emne afsluttes med opgaver, som giver hands-on erfaring og mulighed for at arbejde med Microsoft Power BI Desktop på egen hånd.

Introduktion

Berigelse af datamodellen med beregninger

Transformering af data

Visualisering og rapportdesign

Design og justering af datamodellen

Deling af rapporter og dashboards

Udvidelse af datamodellen med nye datakilder

twoday-kapacity-situation-34-1280

Undervisere

Alle vores undervisere arbejder til dagligt som konsulenter på “rigtige” projekter. Vores viden kommer altså ikke kun fra teori, men også praktisk erfaring.

Det betyder, at vi kan hjælpe dig videre med opsætning af rapporter, design, modeller og hvad du ellers måtte få brug for på din videre BI-rejse.

"Super gennemgang kombineret med hands-on øvelser så tingene “sidder” bedre fast. Yderst tilfredsstillende, men også hårdt at være på skolebænken igen :-)"

Bo Brinkmann, Obtain ApS

Vil du vide mere om Microsoft Power BI?

Vil du vide mere om Power BI og hvad du kan bruge det til, så tag et kig på vores side om løsningen. Her kan du læse om funktionalitet og fordele, se en video – eller downloade en prøveversion.

6 fordele ved Power BI

Automatisering af dine processer

Vi ser ofte, at en stor del af virksomheders rapportering sker i Excel. Rapporteringen i Excel kræver som regel en masse manuelle processer for at få ens data til at passe ned i nogle forskellige ark. Dette er en af de ting, der kan automatiseres med Power BI. Dermed behøver du bl.a. ikke selv at rense dine data. På denne måde får du mere tid til at analysere på dine tal og skabe værdi for din virksomhed, fremfor at bruge tid på at få tallene til at passe ind i et standardark.

Høj genkendelighedsfaktor

En anden fordel ved værktøjet er, at genkendelighedsfaktoren er rigtig høj. Kommer du fra et andet Office-produkt, såsom Excel, så vil man se, at mange af de funktionaliteter, der er i Power BI, ser lige sådan ud; ikonerne er de samme, og måden, programmet er bygget op på, er meget lig det, der findes i Excel og de andre Office-produkter.

Hurtigt i gang

Noget andet smart er, hvis man er vant til at skrive koder i bl.a. Excel, så tager det formelsprog, der ligger i Power BI (DAX), udgangspunkt i nogenlunde den samme syntaks, som der er i Excel. På denne måde kommer man hurtigt i gang med at lave nogle ret avancerede ting.

God til prototyper

Det er også et rigtig godt værktøj til at lave prototyper i. Det man ender med at bygge er en Tabular-model, som man mere eller mindre 1-1 kan tage og putte tilbage i ens Enterprise Data Warehouse.

Undgå spildt arbejde

Brugen af værktøjet er en måde at sikre, at man ikke laver en masse spildt arbejde. Med dette værktøj behøver man bl.a. ikke til at genopbygge hele sit arbejde igen, hvis det på et tidspunkt skal deles med andre.

Visuelt stærke rapporter

Du kan derudover skabe færdige og visuelt stærke rapporter, der opdateres automatisk, og som er tilpasset arbejdsprocesser og de forskellige målgrupper i virksomheden.

Prøv det gratis

Er du blevet nysgerrig? Så download Desktop-udgaven nu og prøv selv, hvor nemt det kan være at arbejde med datavisualiseringer og rapporter.

Læs om vores andre Business Intelligence-kurser

Kursus i avanceret Power BI datamodellering

På dette kursus lærer du at tage din Power BI datamodellering til det næste niveau – både i Power BI desktop, Power BI Serivce og med tredjeparts værktøjer som Tabular Editor.

Læs mere her

Microsoft Power BI kursus – avanceret visualisering

Et kursus for dig, der allerede bruger værktøjet. Du har allerede bygget en rapport, men du mangler nogle konkrete værktøjer, så du kan løfte det visuelle udtryk og skabe en bedre historie med dine data.

Læs mere her

Microsoft Power BI for controllere

Dette kursus er målrettet dig, der arbejder med finance rapportering, controlling og planlægningsprocesser – og som er interesseret i at lære mere om data og Business Intelligence (BI) i en finance kontekst.

Læs mere her

Vil du i gang? Det vil vi også

Gør som en lang række af landets mest ambitiøse virksomheder:
Udfyld formularen eller tag fat i Søren – så kan vi tage en god snak om jeres udfordringer og drømme.

Søren Toft Joensen

Partner & CCO
soren.joensen@twoday.com
26 30 90 01